Dzisiaj jest 28 sty 2020, 18:40


Montaż Discovery Media w MK6

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post06 sty 2020, 09:27

Podaj wersję softu
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post06 sty 2020, 15:41

0240
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post06 sty 2020, 16:03

Trzeba wymienić elektronikę frontu lub zaktualizować tę, która masz, w radiu z softem 03...
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post06 sty 2020, 19:01

Ok dzięki wiem na czym stofe
Offline

bigkaban

Nowicjusz

  • Posty: 3
  • Rejestracja: 08 lis 2017, 13:18
  • Online: 6h 24m
  • Auto: VW Tiguan
  • Silnik: 2.0TDI
  • Lokalizacja: Międzyrzecz

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post12 sty 2020, 21:31

pab567 pisze:Trzeba wymienić elektronikę frontu lub zaktualizować tę, która masz, w radiu z softem 03...


A masz dostepny taki soft czy tylko ASO?? bo bym chetnie u siebie zaktualizowal. tez mam 0240
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post12 sty 2020, 23:18

Mam ale musisz znaleźć drugie radio które ma Soft 03xx, założyć do niego swój front, przeflashować, założyć z powrotem do swojego radia.
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post13 sty 2020, 15:10

wymieniłem wiązkę media do obsługi app mam problem z zieloną wtyczką do radia w mojej 2 skrajne piny to mikrofon a twej są zajęte jak to ogarnąć czy ma ktoś opis pinów do DM chcę sam zrobić adapter quadlock z góry dziękuje
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post13 sty 2020, 15:36

A bo wkładasz nie do tej wtyczki... to ma iść do wtyczki która wchodzi juz w radio a nie do starej która szła do RNS/RCD
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post13 sty 2020, 16:10

Czyli w dm w niebieskiej jest mikrofon? a masz może rozpiskę pinów w dm
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post14 sty 2020, 06:16

Miktofon w niebieskiej piny 1 (sygnał) i 7 (masa) jeśli mnie pamięć nie myli.
Online
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 962
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 42d 49m 2s
  • Pochwały: 61
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post14 sty 2020, 10:17

Obrazek
Kostka C
1,7 - mikrofon
Kostka B
1,2,7 - AUX
6,12 - kamera cofania


Autor postu otrzymał pochwałę
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post14 sty 2020, 11:05

Przepraszam ale to NIE JEST opis złącza do MIN STD2 PQ.

Tutaj jest dokładny pinout https://drive.google.com/open?id=1aa5awd-DZjCfnFR760MHJmeDXf8gPRt0
Online
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 962
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 42d 49m 2s
  • Pochwały: 61
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post14 sty 2020, 11:36

pab567 pisze:Przepraszam ale to NIE JEST opis złącza do MIN STD2 PQ.

Tutaj jest dokładny pinout https://drive.google.com/open?id=1aa5awd-DZjCfnFR760MHJmeDXf8gPRt0

OK ale to co pokazałem jest w kostce instalacji samochodu. Dalej idzie przejściówka.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1781
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 38d 3h 18m 25s
  • Pochwały: 27
  • Ostrzeżenia: 3
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post14 sty 2020, 11:37

BRUNO55 pisze:Obrazek
Kostka C
1,7 - mikrofon
Kostka B
1,2,7 - AUX
6,12 - kamera cofania
To nie DM kistka

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Online
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 962
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 42d 49m 2s
  • Pochwały: 61
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post14 sty 2020, 11:52

Oczywiście przecież napisałem.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1781
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 38d 3h 18m 25s
  • Pochwały: 27
  • Ostrzeżenia: 3
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post14 sty 2020, 11:56

Najlepszym rozwiązaniem jest założenie kostki od MQB. Jak patrzyłem to jest kwestia tylko CAN i chyba zasilania -lutowanie. Reszta do przepięcia. W G6 już jest quadlock gdzie głośniki wychodzą całe

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 sty 2020, 19:30

Jaki format odtwarza przez usb lub sd i jaką pojemność nośnika czyta
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post17 sty 2020, 06:30

do 2 TB. Nie odtwarza video. czyta większość audio, w tym flac.
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post18 sty 2020, 08:50

Dzięki mam pytanie odnośnie funkcji vehicle soft w DM 03 a biały wyświetlacz to obsłuży czy tylko kolorowy
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post18 sty 2020, 10:26

Wyświetlacz nie ma nic do tego
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post19 sty 2020, 19:57

a co ? jakie sterowniki mają na tą funkcje wpływ ewentualnie jak to uruchomić
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post19 sty 2020, 21:14

Soft w radiu. Masz dobry - obsłuży. Ale cudów się nie spodziewaj
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post20 sty 2020, 07:46

mam na oku Elub F dlatego się zastanawiam co wybrać ?
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 218
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 13h 11m 31s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post20 sty 2020, 07:54

E ma DAB i można uruchomić Vehicle. F nie ma DAB, nie da się uruchomić Vehicle ale ma klawisz APP i daje się uruchomić menu Off-Road bezpośrednio z menu ekranowego.
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 34
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 1h 17m 48s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post20 sty 2020, 08:47

a w tym vehicle co będzie na ekranie i jak to się pokazuje automatycznie czy w coś trzeba wejść czy to będzie po polsku bo zegary są bez pl
PoprzedniaNastępna

Wróć do Retrofitting

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości