Dzisiaj jest 22 lip 2019, 13:11


Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

kowalwalcz

Nieśmiały

  • Posty: 40
  • Rejestracja: 16 paź 2016, 19:40
  • Online: 9d 2h 50m 54s
  • Auto: nie golf
  • Silnik: cayd
  • Lokalizacja: de

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post21 mar 2018, 11:23

wifi pisze:
kowalwalcz pisze:
mariusz_lubanski pisze:
Marpl pisze:[quote="kowalwalcz"]Kupno karty w chwili obecnej tych z fabrycznym bugiem graniczy z cudem. Szybko zostały wyprzedane...

Wysłane z mojego Z2 Plus przy użyciu Tapatalka


Możesz normalnemu wyjaśnić ? Tzn nie kupię teraz karty która będzie działać ?


Samsung załatał Bug umożliwiający zmianę CID w połowie 2016 roku. Obecnie produkowane karty nie umożliwiają zmiany. Poszukaj na jakiś aukcjach używanych.

Otóż to musisz wiedzieć jak opisanej karty szukać jeśli jest nowa lub też jak kolega wspomniał szukać używki 64gb i koniecznie na spodzie karty musi stać że zrobiono ją w Korei, jeśli będzie philipinach karta nie zadziala


Stare karty Filipiny i Korea do kwietnia 2016. 32GB i 64GB. Zwykłe EVO i EVO+. Po zdjęciach nie sprawdzisz dopiero w czytniku. Nowsze piszą success ale CID nie zmienia.
Na ebay dostaniesz po 40€. Na amazonie już nie ma - nie działają używki.
Do tego znajomość podstaw pracy w linuxie. Jak coś priv.

Edit: na 5 z OLX zadziałała jedna .... dwie były zajechane.[/quote]Jak to nie działają używki? Wielokrotnie robiłem na jednej karcie kilkanaście 315 a teraz używam jej jako dawcy muzyki... Kartę można przygotowywać wielokrotnie, sprawdzone i testowane
Offline

wifi

Nowicjusz

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 19 mar 2018, 21:30
  • Online: 4h 47m 12s

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post21 mar 2018, 13:38

kowalwalcz pisze:]Jak to nie działają używki? Wielokrotnie robiłem na jednej karcie kilkanaście 315 a teraz używam jej jako dawcy muzyki... Kartę można przygotowywać wielokrotnie, sprawdzone i testowane


Mówimy o 310. W 315 potrzebujesz kodu. To dwie zupełnie inne rzeczy. 315 idzie na każdej karcie (przejściówka do micro + nokia i wio) - 310 nie da tak rady. Znajdź dziś używkę dla 310..... powodzenia. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.
Offline

kowalwalcz

Nieśmiały

  • Posty: 40
  • Rejestracja: 16 paź 2016, 19:40
  • Online: 9d 2h 50m 54s
  • Auto: nie golf
  • Silnik: cayd
  • Lokalizacja: de

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post21 mar 2018, 16:03

wifi pisze:
kowalwalcz pisze:]Jak to nie działają używki? Wielokrotnie robiłem na jednej karcie kilkanaście 315 a teraz używam jej jako dawcy muzyki... Kartę można przygotowywać wielokrotnie, sprawdzone i testowane


Mówimy o 310. W 315 potrzebujesz kodu. To dwie zupełnie inne rzeczy. 315 idzie na każdej karcie (przejściówka do micro + nokia i wio) - 310 nie da tak rady. Znajdź dziś używkę dla 310..... powodzenia. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.
Umiem zmienić cid na karcie i wygenerować password więc wiem o czym pisze, to czy jest to 310 czy 315 nie ma znaczenia idzie na używanej karcie, koniec kropka nie przekonuj mnie dalej
Offline

wifi

Nowicjusz

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 19 mar 2018, 21:30
  • Online: 4h 47m 12s

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post21 mar 2018, 19:34

Przeczytaj jeszcze raz. Na 5 używek wyglądających identycznie tylko na 1 sztuce udało się zmienić CID. Z pozostałych 4 dwie kupiłem częściowo uwalone. Wszystkie zwracają success ale CID nie ulega zmianie. Kombinowałem z używkami z allegro, olx, amazon.
Dla RNS315 nie ma potrzeby zmieniać CID więc dla niego wystarcza każda karta SD min. 8 GB. Po co chcesz na 315 zmieniać CID?

A wiesz na jakich GoodRamach można zmienić było CID?
Offline

Adatko

Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 08 kwie 2018, 01:40
  • Online: 42m 49s
  • Auto: R
  • Silnik: XxxPS
  • Lokalizacja: Gliwice

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post08 kwie 2018, 01:44

W RNSie 315 nie trzeba zmieniać CIDa? Wszędzie piszą, że trzeba i później kartę zamknąć.
Offline

wifi

Nowicjusz

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 19 mar 2018, 21:30
  • Online: 4h 47m 12s

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post12 kwie 2018, 21:04

nie trzeba.
Offline

Blast3rbley

Nowicjusz

  • Posty: 5
  • Rejestracja: 20 sie 2016, 12:25
  • Online: 1h 34m 29s
  • Auto: Golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI CR 140
  • Lokalizacja: Krotoszyn

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post25 paź 2018, 19:39

Witam
Posiadam od niedawna Golfa Highline 2.0 TDI CR 140 manual
2010r. i mam navi RNS310 telefon lączy się z Bluetoothem ale tylko
z multi kierownica i na wyświetlaczu od zegarów a na radiu nic się nie dzieje...

Czy jest coś zablokowane lub nie dokodowane w VCDS?
Niemam żadnej mapy tzn cd ani sd i Niemieckie menu
Bordnetz mam nr 1k0937086c a navi pokazuje takie coś
-Teilenumer
-3COO35270
-VW SOFTWARE VERSION
-0212
-System Hardware
-H11


Jest jakaś aktualizacja i namiar na jakiegoś magika co to ogarnie?
Na olx itp ogłaszają się co wgrywaja PL menu i Nowe Mapy
To taki ktoś też wgra nowsze software?


Proszę o pomoc
Offline
Awatar użytkownika

Agolf6

Gadatliwy

  • Posty: 208
  • Rejestracja: 07 lip 2013, 10:19
  • Online: 18d 17h 24m 47s
  • Pochwały: 13
  • Auto: Vw Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Sanok

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post16 kwie 2019, 18:59

Witam kolegów
Sam posiadam BLAUPUNKTA i posługuje się Auto Mapą, dostałem RNS 315 z prośbą o aktualizację map.
Udało mi się pobrać wersję V11 do 315 ale potrzebuje osoby, która jest wstanie mnie poprowadzić przez proces instalacji.
Przyznaje się, wydaje się to proste ale jednak poległem.
Proszę o kontakt, może ktoś dysponuje filmem
z procesem - Ubuntu 32/64 , obsługa plików mmc32/64 i wykonaniem kilku komend.
Już zrobione: zmiana BCM, xenon led, oświetlenie drzwi, kierownica na multi, lusterka elektryczne, montaż SET, ciemne szyby, radio Blaupunkt Philadelphia 835, webasto, licznik na GTI premium, kamera cofania, nowy CAN, hamulce GTI 312/282, LA, zespół kolumny kierowniczej na 5K. koła 17 i TPMS, CLIMATRONIC :)
Offline

Knoblauch

Niemowa

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 29 maja 2019, 06:58
  • Online: 1h 51m 27s
  • Auto: Golf6
  • Silnik: Cfhc
  • Lokalizacja: Gliwice

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post29 maja 2019, 07:01

8-)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2019, 13:41 przez Knoblauch, łącznie zmieniany 1 raz
Offline

jacekw

Nowicjusz

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 15 lut 2017, 00:27
  • Online: 10h 4m 1s
  • Auto: Passat B6
  • Silnik: TDI 143 KM
  • Lokalizacja: KRAKOW

Re: Aktualizacja RNS310 - firmware i mapy

Post29 maja 2019, 08:56

A czy będzie EAST V11?
Poprzednia

Wróć do Multimedia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość