Dzisiaj jest 19 mar 2019, 18:07


[ALL] Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Analiza logów, opis błędów, kodowanie sterowników ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

danielm55

Nowicjusz

  • Posty: 5
  • Rejestracja: 24 lut 2018, 18:39
  • Online: 50m 14s

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post23 lut 2019, 18:04

podpinam się do pytania
Offline

maverick

Gadatliwy

  • Posty: 256
  • Rejestracja: 03 paź 2015, 07:21
  • Online: 3d 16h 49m 14s
  • Pochwały: 3
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: CLHA
  • Lokalizacja: Aberdeenshire

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post11 mar 2019, 20:44

Mam pytanie natury ogólnej.
Bo tak,do tej pory mialem VCDS na bardzo starym lapku bez WIFI i bylo git.Teraz chce to zainstalowac na nowszym,juz z WIFI.Wiec internet trzeba wyláczac jak podláczony jest kabel do kompa,tak?
Sam program na kompie sie nie uszkodzi jak komp bedzie podláczony do netu? A jesli komputer co jakis czas sam sie aktualizuje,to VCDS sie nie zaktualizuje?
Moze smieszne to co pytam,ale zielony jestem w tych sprawach.
Offline

A-R-T-U-R

Aktywny

  • Posty: 126
  • Rejestracja: 14 kwie 2014, 08:50
  • Online: 8d 9h 32m 6s
  • Auto: Golf VI Match
  • Silnik: CAXA 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post11 mar 2019, 20:48

Blokujesz dostep do programu poprzez zapore i po klopocie
był mk5, jest mk6 1.4 TSI

Obrazek
Offline

maverick

Gadatliwy

  • Posty: 256
  • Rejestracja: 03 paź 2015, 07:21
  • Online: 3d 16h 49m 14s
  • Pochwały: 3
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: CLHA
  • Lokalizacja: Aberdeenshire

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post11 mar 2019, 21:12

Aha,czyli jak tego nie zrobie,to komp przy aktualizacji "zaktualizuje" takze VCDS?
Offline

A-R-T-U-R

Aktywny

  • Posty: 126
  • Rejestracja: 14 kwie 2014, 08:50
  • Online: 8d 9h 32m 6s
  • Auto: Golf VI Match
  • Silnik: CAXA 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post11 mar 2019, 21:16

Komp nie ruszy vcdsa jesli program nie bedzie samodzielnie chcial sie zaktualizowac
był mk5, jest mk6 1.4 TSI

Obrazek
Poprzednia

Wróć do Diagnostyka i kodowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość