Dzisiaj jest 25 maja 2018, 13:57


[ALL] Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Analiza logów, opis błędów, kodowanie sterowników ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 20:23
  • Online: 13h 44m 38s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 01:58

Czyli pozostaje mi kupić nowy kabel?
Offline
Awatar użytkownika

looki8329

Aktywny

  • Posty: 176
  • Rejestracja: 27 lis 2014, 12:40
  • Online: 10d 19h 12m 36s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 1.4TSI 122PS
  • Lokalizacja: VWlkp

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 05:45

W niektórych przypadkach można reanimować kabel ale z tego co się orientowałem to koszt praktycznie nowego kabla.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
Offline
Awatar użytkownika

tberent

VIP

  • Posty: 1400
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 31d 12h 50m 59s
  • Pochwały: 24
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 08:49

możesz pobawić się i go reanimować ale bez obrazy, chyba nic nie wiesz o wgraniu jeszcze raz wsadu do atmela więc może warto wydać 20$ i się pilnować na zaś
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 20:23
  • Online: 13h 44m 38s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 14:37

Nie obrażam sie pewnwie ze nie wiem. Próbowałem cos tam zobaczyc na poradniku na ocyavia klub polska to machnalem ręką. Takze dzięki za pomoc. Tak swoja droga co trzeba zrobic jak dorwe nowy kabel żeby na windows 10 chodził bo ponoc one nie lubia chodzić na 10?
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 20:23
  • Online: 13h 44m 38s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 19:43

Udało się uruchomić kabel. Nawet nie wiecie ile zabawy z tym było. :-k
Offline
Awatar użytkownika

yox

Gadatliwy

  • Posty: 241
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 6d 6h 51m 37s
  • Pochwały: 8
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 20:39

... jednego nie mogę zrozumieć... jak problem to 1000 pytań do... jak po problemie to... "udało się, nawet nie wiecie..."
... pewnie, że nie wiemy więc może napisz co był nie tak w przyszłości ktoś inny skorzysta...


Autor postu otrzymał pochwałę
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 20:23
  • Online: 13h 44m 38s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post19 maja 2018, 03:59

Najmocniej przepraszam za to. Chodziło mi o to że problem leżał w kompie i jego gniazdach. Z jakiegoś powodu Nie potrafił wgrać sobie Oprogramowania kabla. I jak już wgrał to nagle go niewidział poprawnie. Jakby nazwa i wszystko się zgadzało ale musiałem wgrać starsze sterowniki i wtedy komp widział normalnie kabel. Lecz to było wczoraj, dzisiaj już niestety kabel umarł... Doszczętnie bo raz co jakiś czas go widzi normalnie a potem wali "connection error". I przy autoscanie wywala przy skanowaniu wszystkich modułów. Więc nie wiem czemu umarło wiem że działał tylko po wgraniu starszych sterowników. Wniosek czas kupić oryginała. :banghead:
Poprzednia

Wróć do Diagnostyka i kodowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość