Dzisiaj jest 23 lip 2018, 04:19


Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

maariiuszz

Nowicjusz

  • Posty: 5
  • Rejestracja: 11 lut 2017, 16:19
  • Online: 10h 38m 22s
  • Auto: VW Golf 6 High
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Lokalizacja: Wawa

Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post08 lip 2018, 14:23

Cześć, ostatnio zakupiliśmy VW T6 który ma radio takie jak na zdjęciu:

https://drive.google.com/file/d/1aP51oV3oVQE5NryVQhg2eQcNwvYpnqQB/view?usp=sharing

Jeżeli ktoś wie jakie ma ono oznaczenie to chciałbym je poznać.
Druga sprawa czy jest szansa na przekładkę do Golfa VI 2011r. (aktualnie mam RCD310), oczywiście wtedy do T6 musi dać się zamontować moje RCD310.

Wizualnie kształtem przypomina ono RCD310, ale nikt nie podaje, że pasuje do Golfa VI.

Pozdrawiam,
Mariusz
Offline
Awatar użytkownika

lukasik69

Stały Bywalec

  • Posty: 300
  • Rejestracja: 15 mar 2014, 11:14
  • Online: 8d 4h 16m 38s
  • Pochwały: 5
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 tdi 110km
  • Lokalizacja: Slask

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post08 lip 2018, 18:47

Radio to rcd330G i powinno pasować tak samo jak rcd330G plus
Offline

azssms

Stały Bywalec

  • Posty: 451
  • Rejestracja: 16 sie 2014, 16:37
  • Online: 57d 3h 39m 35s
  • Pochwały: 3
  • Auto: VW Golf 6 GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Lokalizacja: Bad Hersfeld

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post08 lip 2018, 19:20

To raczej nie jest rcd330g bo brakuje chociażby wejścia usb
Offline
Awatar użytkownika

Miki76

Aktywny

  • Posty: 109
  • Rejestracja: 22 sie 2014, 20:51
  • Online: 12d 11h 52m 29s
  • Auto: VW Tou
  • Silnik: 1.9TDI
  • Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post08 lip 2018, 22:04

jeśli jest to oryginał z T6 to bez dodatkowych kosztów nie przełożysz gdyż one jak się nie mylę mają komponent ochrony
Offline

maariiuszz

Nowicjusz

  • Posty: 5
  • Rejestracja: 11 lut 2017, 16:19
  • Online: 10h 38m 22s
  • Auto: VW Golf 6 High
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Lokalizacja: Wawa

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post08 lip 2018, 22:23

Tak, jest to oryginał z VW T6, było w nim fabrycznie. Nie jest to RCD330.
Offline

trio

Nowicjusz

  • Posty: 14
  • Rejestracja: 05 maja 2018, 10:05
  • Online: 2d 7h 19m 52s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: TDI
  • Lokalizacja: polska

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post08 lip 2018, 22:23

Miki76 pisze:jeśli jest to oryginał z T6 to bez dodatkowych kosztów nie przełożysz gdyż one jak się nie mylę mają komponent ochrony

Dokładnie kolego jest ochrona komponentu(radio composition media).
https://www.ebay.co.uk/itm/VW-COMPOSITI ... 2808106218
Nawet wtyczka zasilająca jest inna ;)
Ale ma tez swoje plusy,m-in(obsługa czujników parkowania,klimy,wbudowany BT, pl menu).
Offline

maariiuszz

Nowicjusz

  • Posty: 5
  • Rejestracja: 11 lut 2017, 16:19
  • Online: 10h 38m 22s
  • Auto: VW Golf 6 High
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Lokalizacja: Wawa

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post09 lip 2018, 21:58

Jakiego rzędu mogą być koszty związane z rozkodowaniem tych urządzeń?

RCD 310 to chyba prosta sprawa bo doczytałem, że odczytanie kodu 50-100zł.
Jest ktoś na forum kto odkodowałby mi te radia?
Offline

azssms

Stały Bywalec

  • Posty: 451
  • Rejestracja: 16 sie 2014, 16:37
  • Online: 57d 3h 39m 35s
  • Pochwały: 3
  • Auto: VW Golf 6 GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Lokalizacja: Bad Hersfeld

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post09 lip 2018, 22:03

Tutaj raczej nie rozchodzi się o kod do radia lecz nazwijmy to tak zasymulowanie działa radia w dowolnym pojeździe
Offline

Maciek

Stały Bywalec

  • Posty: 418
  • Rejestracja: 02 paź 2016, 10:35
  • Online: 12d 3h 8m 50s
  • Pochwały: 5
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CAYC 1.6TDI
  • Lokalizacja: Mikolajki

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post09 lip 2018, 22:07

Ale do swojego rcd nie masz kodu?
Offline

maariiuszz

Nowicjusz

  • Posty: 5
  • Rejestracja: 11 lut 2017, 16:19
  • Online: 10h 38m 22s
  • Auto: VW Golf 6 High
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Lokalizacja: Wawa

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post09 lip 2018, 22:32

Nie, do żadnego nie mam kodu. Po odpięciu akumulatora radia nie wołają kodów, ale to pewnie dlatego, że były zamontowane fabrycznie.
Offline

trio

Nowicjusz

  • Posty: 14
  • Rejestracja: 05 maja 2018, 10:05
  • Online: 2d 7h 19m 52s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: TDI
  • Lokalizacja: polska

Re: Wymiana radia RCD 310 na radio z VW T6

Post13 lip 2018, 18:43

maariiuszz pisze:Nie, do żadnego nie mam kodu. Po odpięciu akumulatora radia nie wołają kodów, ale to pewnie dlatego, że były zamontowane fabrycznie.

Tak dokładnie ;)

Wróć do Multimedia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron