Dzisiaj jest 17 sie 2018, 17:06


Dołożenie Radaru Golf 7

Moderator: Muti

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

mariuszdlu

Stały Bywalec

  • Posty: 406
  • Rejestracja: 11 maja 2013, 15:06
  • Online: 32d 8h 51m 2s

Dołożenie Radaru Golf 7

Post03 sie 2017, 19:39

Pytanie czy ktoś już robił lub się bawił chciałbym dołożyć radar do Line Assist i Front Assist, rozumiem że trzeba dołożyć kamerę na szybe oraz radar w zderzak plus kodowanie ?

Obrazek

Obrazek

bawił się już tutaj ktoś czy za dużo pierdzielenia ?

pzdr
Offline

Jacko

Sympatyk

  • Posty: 63
  • Rejestracja: 29 sty 2015, 22:21
  • Online: 3d 6h 1m 45s
  • Pochwały: 3
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: wlkp

Re: Dołożenie Radaru Golf 7

Post18 sie 2017, 22:19

Tutaj nikt się nie chwalił, albo ja nie nie widziałem - za to nasz hiszpański kolega XaGiCo już ten temat przerabiał.
W przypadku XaGiCo to zapewne łatwiej mówić czego jeszcze nie zrobił, niż co już ma zrobione ;-)

Źródło: http://obdeleven.proboards.com/thread/1318/tutorial-mods-golf-mk7-xagico
Link do opracowań PDF autorstwa XaGiCo https://goo.gl/D37qgp (Thanks XaGi!!!)

PDF jest po hiszpańsku, ale jest dużo screenów i zdjęcie, więc można się domyślić, a jak nie to translator googla pomoże.
Z tego co widać, dużo... bardzo dużo roboty przy tym. Ale dołożenie kamery i radaru daje naprawdę dużo możliwości.

Powodzenia!
Jacko
Offline

1 6 D

VIP

  • Posty: 508
  • Rejestracja: 25 lis 2012, 15:31
  • Lokalizacja: Szczecin
  • Online: 31d 2h 20m 32s
  • Pochwały: 30
  • Auto: Scirocco+Golf
  • Silnik: SB+CBDB
  • Lokalizacja: Szczecin

Re: Dołożenie Radaru Golf 7

Post02 mar 2018, 13:49

Ostatnio widziałem że ktoś chciał radar ACC założyć czy przełożyć i wywaliło błąd ochrony komponentów, nie wiem czy ktoś poza ASO by umiał przyuczyć tą ochronę.
Offline
Awatar użytkownika

mariuszdlu

Stały Bywalec

  • Posty: 406
  • Rejestracja: 11 maja 2013, 15:06
  • Online: 32d 8h 51m 2s

Re: Dołożenie Radaru Golf 7

Post14 cze 2018, 14:24

1 6 D pisze:Ostatnio widziałem że ktoś chciał radar ACC założyć czy przełożyć i wywaliło błąd ochrony komponentów, nie wiem czy ktoś poza ASO by umiał przyuczyć tą ochronę.


ja pierdziele wszystko z błędami
Offline
Awatar użytkownika

piotrekp

Sympatyk

  • Posty: 71
  • Rejestracja: 22 lip 2015, 00:02
  • Online: 7d 19h 53m 46s
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI CHPA 180KM
  • Lokalizacja: Krakow

Re: Dołożenie Radaru Golf 7

Post14 cze 2018, 14:33

ACC da sie dolozyc, trzeba kupic radar pierwszej generacji (z okragla kula), wrzucic przygotowany firmware na niego, podlaczyc, zmienic kierownice na taka z przyciskami od ACC. Nie trzeba do tego kamery od Lane Assista.
Offline
Awatar użytkownika

mariuszdlu

Stały Bywalec

  • Posty: 406
  • Rejestracja: 11 maja 2013, 15:06
  • Online: 32d 8h 51m 2s

Re: Dołożenie Radaru Golf 7

Post24 cze 2018, 08:56

piotrekp pisze:ACC da sie dolozyc, trzeba kupic radar pierwszej generacji (z okragla kula), wrzucic przygotowany firmware na niego, podlaczyc, zmienic kierownice na taka z przyciskami od ACC. Nie trzeba do tego kamery od Lane Assista.


masz jakiś schemacik jak to przerobić ? Bo pewnie zaś jest rzeźbienia ? albo już to przerabiałeś ? chętnie pomogę
Offline
Awatar użytkownika

piotrekp

Sympatyk

  • Posty: 71
  • Rejestracja: 22 lip 2015, 00:02
  • Online: 7d 19h 53m 46s
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI CHPA 180KM
  • Lokalizacja: Krakow

Re: Dołożenie Radaru Golf 7

Post24 cze 2018, 12:28

mariuszdlu pisze:
piotrekp pisze:ACC da sie dolozyc, trzeba kupic radar pierwszej generacji (z okragla kula), wrzucic przygotowany firmware na niego, podlaczyc, zmienic kierownice na taka z przyciskami od ACC. Nie trzeba do tego kamery od Lane Assista.


masz jakiś schemacik jak to przerobić ? Bo pewnie zaś jest rzeźbienia ? albo już to przerabiałeś ? chętnie pomogę


Jestem w trakcie. Do zmiany wzmocnienie czołowe z uchwytem na radar, sam radar, kratka zderzaka. Radar podłączamy +, masa, can high, can low i dwa przewody do kamery od lane assist jesli posiadamy. Potem zdjęcie komponentu i flash.
Offline
Awatar użytkownika

mariuszdlu

Stały Bywalec

  • Posty: 406
  • Rejestracja: 11 maja 2013, 15:06
  • Online: 32d 8h 51m 2s

Re: Dołożenie Radaru Golf 7

Post25 cze 2018, 20:29

piotrekp pisze:
mariuszdlu pisze:
piotrekp pisze:ACC da sie dolozyc, trzeba kupic radar pierwszej generacji (z okragla kula), wrzucic przygotowany firmware na niego, podlaczyc, zmienic kierownice na taka z przyciskami od ACC. Nie trzeba do tego kamery od Lane Assista.


masz jakiś schemacik jak to przerobić ? Bo pewnie zaś jest rzeźbienia ? albo już to przerabiałeś ? chętnie pomogę


Jestem w trakcie. Do zmiany wzmocnienie czołowe z uchwytem na radar, sam radar, kratka zderzaka. Radar podłączamy +, masa, can high, can low i dwa przewody do kamery od lane assist jesli posiadamy. Potem zdjęcie komponentu i flash.


masz to na swoim profilu !? podobno trzeba to kodować w ASO prawda to ?

Wróć do Elektryka i Elektronika

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości