Dzisiaj jest 20 cze 2018, 22:53


[ALL] Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Analiza logów, opis błędów, kodowanie sterowników ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

trio

Nowicjusz

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 05 maja 2018, 10:05
  • Online: 1d 15h 35m 12s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: TDI
  • Lokalizacja: polska

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post10 cze 2018, 23:44

Witam czy ten kabel będzie śmigał z Golf 6??
https://pl.aliexpress.com/item/VAG-COM- ... 07698.html
Offline
Awatar użytkownika

BogeRYL

Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 11 cze 2016, 19:47
  • Online: 16h 31m 21s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI CR CFFB
  • Lokalizacja: Slask

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post12 cze 2018, 20:31

Witam, zamówiłem kabelek:
https://pl.aliexpress.com/item/VAG-COM- ... 5c0fGW0yl4

Sprzedawca w opisie informuje o nie obsługiwaniu portu USB 3.0, mam taki problem, że wszystkie porty w laptopie to usb 3.0 Czy istnieje jakiś trik który sprawi, że usb 3.0 zamieni się na usb 2.0, Czy raczej nie powinienem się tym przejmować?
Tak przy okazji, to kabelek nada się do golfa 6 2011 Grudzień,Comfo, 2.0 140ps 103kw CFFB
Offline
Awatar użytkownika

piotrekp

Sympatyk

  • Posty: 50
  • Rejestracja: 22 lip 2015, 00:02
  • Online: 6d 10h 5m 20s
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI CHPA 140KM
  • Lokalizacja: Krakow

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post12 cze 2018, 23:21

BogeRYL pisze:Witam, zamówiłem kabelek:
https://pl.aliexpress.com/item/VAG-COM- ... 5c0fGW0yl4

Sprzedawca w opisie informuje o nie obsługiwaniu portu USB 3.0, mam taki problem, że wszystkie porty w laptopie to usb 3.0 Czy istnieje jakiś trik który sprawi, że usb 3.0 zamieni się na usb 2.0, Czy raczej nie powinienem się tym przejmować?
Tak przy okazji, to kabelek nada się do golfa 6 2011 Grudzień,Comfo, 2.0 140ps 103kw CFFB


Usb jest wstecznie kompatybilne, nie bedzie problemu.
Offline
Awatar użytkownika

BogeRYL

Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 11 cze 2016, 19:47
  • Online: 16h 31m 21s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI CR CFFB
  • Lokalizacja: Slask

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post13 cze 2018, 20:25

piotrekp pisze:
BogeRYL pisze:Witam, zamówiłem kabelek:
https://pl.aliexpress.com/item/VAG-COM- ... 5c0fGW0yl4

Sprzedawca w opisie informuje o nie obsługiwaniu portu USB 3.0, mam taki problem, że wszystkie porty w laptopie to usb 3.0 Czy istnieje jakiś trik który sprawi, że usb 3.0 zamieni się na usb 2.0, Czy raczej nie powinienem się tym przejmować?
Tak przy okazji, to kabelek nada się do golfa 6 2011 Grudzień,Comfo, 2.0 140ps 103kw CFFB


Usb jest wstecznie kompatybilne, nie bedzie problemu.


hmm.. to ciekawa sprawa, Czy sprzedawca o tym po prostu nie wie, Czy temat jest nieco bardziej skomplikowany :-k
Gdybać nie będę, zobaczymy
Offline

gacekkstb

Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 17 cze 2018, 20:05
  • Online: 3h 17m 45s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.8
  • Lokalizacja: Olsztyn

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post17 cze 2018, 20:15

Witam Koledzy :)
Mam pytanie trochę z innej beczki jaki kabel polecacie z aliexpress samochód to Audi A4B7Q 2005r.
Obawiać się zakupów z Chin urzędu celnego ? Jak wygląda płatność ?
Offline
Awatar użytkownika

BogeRYL

Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 11 cze 2016, 19:47
  • Online: 16h 31m 21s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI CR CFFB
  • Lokalizacja: Slask

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post18 cze 2018, 18:08

gacekkstb pisze:Witam Koledzy :)
Mam pytanie trochę z innej beczki jaki kabel polecacie z aliexpress samochód to Audi A4B7Q 2005r.
Obawiać się zakupów z Chin urzędu celnego ? Jak wygląda płatność ?


Z Aliexpress kupilem coś około 20 rzeczy, jeszcze ani razu nie miałem problemu z urzędem, paczka zawsze po srednio miesiącu docierała do domu, co prawda najdroższa była 150zł niewiem jak jest powyżej 500zł możliwe, że dokładniej sprawdzają, zobaczymy jak zamówie radio za 800zl, może dojdzie :D
Płatność jest kartą, musi być Visa czy tam mastercard, wpisujesz numer karty i kod, platnosc sciąga samo.
Na stronie po zmianie waluty na ZŁ praktycznie tyle samo ściąga ile jest przy zakupie.


Autor postu otrzymał pochwałę
Offline

gacekkstb

Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 17 cze 2018, 20:05
  • Online: 3h 17m 45s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.8
  • Lokalizacja: Olsztyn

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post18 cze 2018, 19:39

To teraz polećcie kabel z ali interfejs tani , a dobry :)
Offline

trio

Nowicjusz

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 05 maja 2018, 10:05
  • Online: 1d 15h 35m 12s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: TDI
  • Lokalizacja: polska

Re: Jaki interfejs, kabel VCDS, VAG COM

Post18 cze 2018, 21:56

BogeRYL pisze:
gacekkstb pisze:Witam Koledzy :)
Mam pytanie trochę z innej beczki jaki kabel polecacie z aliexpress samochód to Audi A4B7Q 2005r.
Obawiać się zakupów z Chin urzędu celnego ? Jak wygląda płatność ?


Z Aliexpress kupilem coś około 20 rzeczy, jeszcze ani razu nie miałem problemu z urzędem, paczka zawsze po srednio miesiącu docierała do domu, co prawda najdroższa była 150zł niewiem jak jest powyżej 500zł możliwe, że dokładniej sprawdzają, zobaczymy jak zamówie radio za 800zl, może dojdzie :D
Płatność jest kartą, musi być Visa czy tam mastercard, wpisujesz numer karty i kod, platnosc sciąga samo.
Na stronie po zmianie waluty na ZŁ praktycznie tyle samo ściąga ile jest przy zakupie.

Opłata celno-skarbowa coś 60 pare zł ;)płatne kurierowi ;)
Poprzednia

Wróć do Diagnostyka i kodowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości