iparts.pl

Dzisiaj jest 21 sie 2017, 15:55


Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Moderatorzy: Muti, rafaello20, BRUNO55, greg2, ryba113, marmi

Regulamin forum Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga:
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

Muti

Senior Moderator

  • Posty: 649
  • Rejestracja: 29 lip 2014, 21:39
  • Lokalizacja: Poznań Zielona Góra
  • Online: 13d 22h 44m 59s
  • Pochwały: 12
  • Auto: MK6 GTI
  • Silnik: 2.O TSI CCZB
  • Lokalizacja: Zielona Gora Poznan

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post03 sty 2016, 20:05

Masz w każdych drzwiach prócz kierowcy gumowe zaślepki z klodkami. Wypinasz aku, zamykasz w koło wszystkie drzwi przelacznikami pod zaslepkami, a kierowcy z zamka.
Offline
Awatar użytkownika

Pit

Stały Bywalec

  • Posty: 342
  • Rejestracja: 20 gru 2014, 23:26
  • Lokalizacja: Wlkp
  • Online: 11d 16h 24m 33s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: 2.0 TDI+
  • Lokalizacja: Wlkp

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post03 sty 2016, 20:13

Poradziłem sobie juz jakos inaczej.
Na poczatku myslałem aby zamknąc drzwi centralnym odlaczyc aku i zatrzasnąć maske ale niestety po odłączeniu aku włączył sie alarm i nie wiem czy nie włączy sie jak zamknie sie drzwi tak jak piszesz.
Dobrze ża mam zapasowy aku i go podmieniłem ale musiałem sobie krótką wycieczkę po niego zrobić.
Zamek znalazłem przypadkowo, myślałem za Golf VI nie ma wkładek, że ma wkładke tylko w bagażniku a tu zonk.
Offline
Awatar użytkownika

Muti

Senior Moderator

  • Posty: 649
  • Rejestracja: 29 lip 2014, 21:39
  • Lokalizacja: Poznań Zielona Góra
  • Online: 13d 22h 44m 59s
  • Pochwały: 12
  • Auto: MK6 GTI
  • Silnik: 2.O TSI CCZB
  • Lokalizacja: Zielona Gora Poznan

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post03 sty 2016, 22:33

A gdzie jest wkładka w bagażniku? W kombi?
Offline
Awatar użytkownika

zbych_u

Aktywny

  • Posty: 174
  • Rejestracja: 22 maja 2012, 22:18
  • Online: 22d 14h 36m 25s
  • Auto: VW Golf VI HighLine
  • Silnik: CBZB
  • Lokalizacja: opolszczyzna

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post30 sty 2016, 20:22

Przestało mi działać otwieranie i zamykanie szyb przez przytrzymanie guzika na kluczyku.
Gdzie szukać VCDSem?
Offline
Awatar użytkownika

Muti

Senior Moderator

  • Posty: 649
  • Rejestracja: 29 lip 2014, 21:39
  • Lokalizacja: Poznań Zielona Góra
  • Online: 13d 22h 44m 59s
  • Pochwały: 12
  • Auto: MK6 GTI
  • Silnik: 2.O TSI CCZB
  • Lokalizacja: Zielona Gora Poznan

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post30 sty 2016, 20:40

Masz zaadaptowane krancowki, że jak Klikniesz to się otwiera sama i zamyka?
Offline
Awatar użytkownika

zbych_u

Aktywny

  • Posty: 174
  • Rejestracja: 22 maja 2012, 22:18
  • Online: 22d 14h 36m 25s
  • Auto: VW Golf VI HighLine
  • Silnik: CBZB
  • Lokalizacja: opolszczyzna

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post30 sty 2016, 20:41

Muti pisze:Masz zaadaptowane krancowki, że jak Klikniesz to się otwiera sama i zamyka?

Tak.
Offline
Awatar użytkownika

puceek

Aktywny

  • Posty: 123
  • Rejestracja: 27 lut 2016, 01:15
  • Online: 4d 12h 41m 24s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 6 GTI 35 DSG
  • Silnik: 2.0 TFSI
  • Lokalizacja: dkl

Gdzie serwisować auto?

Post27 lut 2016, 02:20

Cześć,
na swoim terenie, czyt. Kotlina Kłodzka, niestety nie mam żadnego dobrego/zaufanego mechanika. Jeśli miałbym pewność, że będę miał do czynienia z kimś z pasją, zaangażowaniem i powołaniem, to byłbym w stanie podjechać specjalnie, aby serwisować swojego Golfa.

Czy ktoś ma zaufaną osobę, którą bez wahania może polecić? Fajnie gdyby też ogarniała kodowanie w VW, ale nie jest to niezbędne.

Klasycznie, z góry dzięki!
Offline

lukash

Nowicjusz

  • Posty: 14
  • Rejestracja: 19 cze 2014, 09:07
  • Online: 2d 8h 51m 26s
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: CHPA
  • Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post10 kwie 2016, 15:50

Cześć,
Czy w Golfie 7 silnik 1.4 TSI 140KM (bez ACT) z manualną skrzynią biegów posiada dwumasowe koło zamachowe?
Offline
Awatar użytkownika

Muti

Senior Moderator

  • Posty: 649
  • Rejestracja: 29 lip 2014, 21:39
  • Lokalizacja: Poznań Zielona Góra
  • Online: 13d 22h 44m 59s
  • Pochwały: 12
  • Auto: MK6 GTI
  • Silnik: 2.O TSI CCZB
  • Lokalizacja: Zielona Gora Poznan

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post11 kwie 2016, 15:37

Myślę, że tak. Ale przy małej benzynie takie kolo jest praktycznie na cały okres używania,takze bym się nie przejmował :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Offline
Awatar użytkownika

zbych_u

Aktywny

  • Posty: 174
  • Rejestracja: 22 maja 2012, 22:18
  • Online: 22d 14h 36m 25s
  • Auto: VW Golf VI HighLine
  • Silnik: CBZB
  • Lokalizacja: opolszczyzna

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post15 kwie 2016, 20:43

czy ba się regulować jasność przednich świateł pozycyjnych?
jeżeli tak to gdzie w vcds to jest możliwe?
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Forumowicz

  • Posty: 861
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 14:51
  • Online: 21d 5h 42m 6s
  • Pochwały: 5
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post15 kwie 2016, 20:44

Da się. Reguluje sz od razu wszystko poprzez podniesienie napięcia w BCM którymś bajcie
Offline
Awatar użytkownika

zbych_u

Aktywny

  • Posty: 174
  • Rejestracja: 22 maja 2012, 22:18
  • Online: 22d 14h 36m 25s
  • Auto: VW Golf VI HighLine
  • Silnik: CBZB
  • Lokalizacja: opolszczyzna

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post15 kwie 2016, 20:45

podnosi to napięcie w całym oświetleniu?
Offline
Awatar użytkownika

marmi

Senior Moderator

  • Posty: 2123
  • Rejestracja: 06 lis 2012, 00:35
  • Lokalizacja: Katowice
  • Online: 187d 12h 46m 39s
  • Pochwały: 59
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI CR CBDC
  • Lokalizacja: katowice

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post15 kwie 2016, 22:27

zbych_u pisze:czy ba się regulować jasność przednich świateł pozycyjnych?
jeżeli tak to gdzie w vcds to jest możliwe?
Da się vcds, central electric --> coding i musisz szukać bajtu w którym masz osobno napięcia świateł przednich i tylnych, jak podniesiesz przód to nie tylko pozycje ale tez mijanie i kierunek :P
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
Offline
Awatar użytkownika

zbych_u

Aktywny

  • Posty: 174
  • Rejestracja: 22 maja 2012, 22:18
  • Online: 22d 14h 36m 25s
  • Auto: VW Golf VI HighLine
  • Silnik: CBZB
  • Lokalizacja: opolszczyzna

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post15 kwie 2016, 22:43

marmi pisze:
zbych_u pisze:czy ba się regulować jasność przednich świateł pozycyjnych?
jeżeli tak to gdzie w vcds to jest możliwe?
Da się vcds, central electric --> coding i musisz szukać bajtu w którym masz osobno napięcia świateł przednich i tylnych, jak podniesiesz przód to nie tylko pozycje ale tez mijanie i kierunek :P

a jak się ma do tego biksenon?
Offline
Awatar użytkownika

marmi

Senior Moderator

  • Posty: 2123
  • Rejestracja: 06 lis 2012, 00:35
  • Lokalizacja: Katowice
  • Online: 187d 12h 46m 39s
  • Pochwały: 59
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI CR CBDC
  • Lokalizacja: katowice

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post16 kwie 2016, 00:03

zbych_u pisze:a jak się ma do tego biksenon?
Nijak, zmieni się napięcie na przetwornicy nic się nie stanie, świecić będzie tak samo...
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
Offline

arthur7374

Aktywny

  • Posty: 181
  • Rejestracja: 22 sty 2014, 21:26
  • Online: 15d 20h 32m 9s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 6 variant
  • Silnik: 2.0 TDI 136KM CFHB
  • Lokalizacja: Bruxelles

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post16 kwie 2016, 23:26

Chcę zrobić w swoim variancie samo otwierającą się klapę bagażnika.Czy może ktoś robił to u siebie?I jakich potrzebuję części. Dzięki za info.
Offline

kami85

Nowicjusz

  • Posty: 14
  • Rejestracja: 10 lis 2015, 10:04
  • Online: 3d 17h 38m 37s

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post17 kwie 2016, 00:32

Jaki jest numer konektorów do BCM pod złącze 48 i 49 (przesłona od xenonu) ?
Offline
Awatar użytkownika

KUBA46

Aktywny

  • Posty: 154
  • Rejestracja: 28 sty 2015, 17:07
  • Online: 8d 8h 14m
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI
  • Lokalizacja: Plock

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post03 maja 2016, 17:13

Gałka z mkVII 5b pasuje p&p do mkVI, gdzieś już było o tym na forum, ale się doszukać nie mogę.
Offline
Awatar użytkownika

Pit

Stały Bywalec

  • Posty: 342
  • Rejestracja: 20 gru 2014, 23:26
  • Lokalizacja: Wlkp
  • Online: 11d 16h 24m 33s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: 2.0 TDI+
  • Lokalizacja: Wlkp

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post03 maja 2016, 17:43

ramka jest inna i trzeba ja przełozyć z G6
Offline

lucjan11981

Nowicjusz

  • Posty: 11
  • Rejestracja: 25 maja 2016, 18:34
  • Online: 6h 26m 25s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Lokalizacja: Flensburg

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post25 maja 2016, 20:25

Czy ktos sie orientuje co oznacza taki komunikat: Safe- Verrlegelung beachen! Bordbuch.

-- 25 maja 2016, 20:25 --

Czy ktos sie orientuje co oznacza taki komunikat: Safe- Verrlegelung beachen! Bordbuch.
Offline
Awatar użytkownika

greg2

Senior Moderator

  • Posty: 583
  • Rejestracja: 04 cze 2013, 16:45
  • Online: 57d 11h 18m 25s
  • Pochwały: 15
  • Auto: Golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post25 maja 2016, 21:31

to prawdopodobnie bedzie komunikat o wlaczonym podwojnym ryglowaniu drzwi, zeby nie zamknac kogos z pilota w aucie bo nie bedzie mogl otworzyc drzwi od wewnatrz. A komunikat na polskich zegarach brzmi ze masz wlaczona funkcje safe i zeby zajrzec do instrukcji co to oznacza.
Offline

lucjan11981

Nowicjusz

  • Posty: 11
  • Rejestracja: 25 maja 2016, 18:34
  • Online: 6h 26m 25s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Lokalizacja: Flensburg

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post25 maja 2016, 22:11

Dziekuje za info. Greg2
Offline
Awatar użytkownika

Tom75ek

Nieśmiały

  • Posty: 24
  • Rejestracja: 27 kwie 2016, 09:46
  • Online: 4d 20h 36m 46s
  • Auto: VW Golf 6 GTD
  • Silnik: 2.0 TDI 170KM
  • Lokalizacja: Podlaskie

Jaki program?

Post12 cze 2016, 14:54

Mam 2 takie kable, jestem zielony w te sprawy, więc jaki darmowy program do tych kabli będzie dobry ? :mrgreen:

Obrazek

Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Forumowicz

  • Posty: 861
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 14:51
  • Online: 21d 5h 42m 6s
  • Pochwały: 5
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Jaki program?

Post12 cze 2016, 14:59

Ty no nawet ci się na stronę viakena nie chce się wejść ?
Offline
Awatar użytkownika

Tom75ek

Nieśmiały

  • Posty: 24
  • Rejestracja: 27 kwie 2016, 09:46
  • Online: 4d 20h 36m 46s
  • Auto: VW Golf 6 GTD
  • Silnik: 2.0 TDI 170KM
  • Lokalizacja: Podlaskie

Re: Jaki program?

Post12 cze 2016, 15:10

Wchodzę, a co pobrać żeby pobawić się stagingiem?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PoprzedniaNastępna

Wróć do Pozostałe

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości